Concepten

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Concepten

Pluimgarantie

Het Pluimgarantie zegel garandeert kippen die afkomstig zijn van een langzamer groeiend ras en groeien op eigen kracht. Ze zijn volledig traceerbaar en gecontroleerd. Ook op energie- en milieugebied zijn maatregelen genomen. Pluimgarantie staat voor duurzamere kip, voor een betaalbare prijs.

Scharrelkip met 1 Ster Beter Leven

Deze kip krijgt meer tijd krijgt om te groeien, is sterker en gezonder. De kip heeft 40 procent meer ruimte, een langzamere groei, een anger leven en een overdekte buitenuitloop. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de kuikens minder gezondheidsproblemen hebben en antibioticagebruik wordt gereduceerd.

Buitenkip met 2 Ster Beter Leven

Het leven van de 2 Sterren Beter Leven kip van de Dierenbescherming is weer beter dan de kip met 1 Ster. Deze kip kan namelijk gewoon naar buiten (vrije open uitloop), in plaats van de overdekte uitloop bij de 1 ster kip. Dit concept wordt ook wel ‘Scharrelkip vrije uitloop’ genoemd.

Biologische kip met 3 Ster Beter Leven

Biologische kip is het meest diervriendelijkste kippenvlees dat verkrijgbaar is. Biologische kippen leven minimaal 81 dagen en kunnen buiten scharrelen in het gras tussen bomen. Deze 3 Sterren kippen krijgen bovendien nooit preventief antibiotica toegediend en hebben meer ruimte in de stal.

Menu