StartLife, innovatie in food en agri!

We vinden het belangrijk voorop te lopen in food innovatie. Daarom bieden we jong professioneel food & agri talent graag een kans hun ideeën in praktijk te brengen. Om dat te onderstrepen, is de PHW Gruppe vanaf nu StartLife corporate partner.

Veelbelovende starters steunen

StartLife is de leidende food & agri incubator in Europa en ondersteunt starters met programma’s, netwerken en ondersteuningsprogramma’s in een vroeg stadium. Het bedrijf is mede opgericht door Wageningen University en heeft alleen al in de afgelopen vijf jaar meer dan 200 starters gesponsord en gecontracteerd. Als StartLife corporate partner biedt PHW Gruppe strategische en partnerschapsondersteuning aan jonge ondernemers in de foodsector.

Als mentor in vroeg stadium inzicht

“Ik was er persoonlijk van onder de indruk op welk niveau jonge talenten hun ideeën op de markt willen brengen. Daarom hebben we bewust gekozen voor een financiële ondersteuning van StartLife. Daarnaast zullen we onze ervaring en ons netwerk gebruiken om jonge ondernemers te adviseren en als mentor op te treden in de pluimveesector. Tegelijkertijd profiteren we als familiebedrijf natuurlijk van de innovatieve kracht van de starters en hebben we in een vroeg stadium inzicht in welke bedrijfsideeën relevant kunnen worden”, legt Peter Wesjohann, CEO van de PHW Gruppe, uit.

Oplossingen voor de wereld van morgen

De StartLife-gemeenschap bestaat uit veelbelovende starters die innovatieve ideeën in de food & agrisector tot leven brengen. Een goed voorbeeld van voedseltechnologie is de ontwikkeling en teelt van aardappelvariëteiten waarvoor minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Hierdoor is het vrijwel overal ter wereld mogelijk om aardappelen te telen, omdat de rassen kunnen worden aangepast aan het klimaat. Maar starters zijn ook belangrijk in de robotica, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van een oogstrobot voor het geautomatiseerd oogsten van fragiele gewassen zoals asperges. “De uitdagingen van de wereldwijde voedselvoorziening van morgen vragen vandaag om radicale innovatie op het gebied van voedsel en landbouw. StartLife gelooft dat start-ups hierachter de drijvende kracht zijn “, aldus Jan Meiling, Managing Director van StartLife.

Meer innovatie gedreven partnerships

Het partnership met StartLife past naadloos in het streven voorop te lopen in (food)innovatie. Eerder dit jaar ging de PHW Gruppe al een strategisch partnership aan met de startup SuperMeat. Dit Israëlische bedrijf is gespecialiseerd in de productie van vlees uit celculturen.

Menu